Asset Publisher

RE-ACTION. Genealogia i contracànon


RE-ACTION. Genealogia i contracànon "RE-ACTION. Genealogia i contracànon" parteix de 6 imatges històriques de Duchenne de Boulogne, August Sander, Eugène Atget i Maurice Guibert. Irrompre-hi per a trans/tornar la història, desplaçant així cap a un horitzó mòbil i imprevisible l'ordre simbòlic que tota instantània alberga, és el gest inaugural des del qual Alonso & Marful posen en marxa una maquinària de producció de missatges estètics encadenats virtualment infinita. La "mort" metafòrica dels "pares", de les seves polítiques de naturalització artificial de l'statu quo androcèntric, de les seves ideologies rectores, de les seves estratègies de canonització i d'exclusió, fa de carreuada d'un projecte destinat a pertorbar els règims de re-presentació del passat i a fer-los esclatar en una diàspora de fonts i de discursos alter-natius.

Enteses com un moment fundacional d'una nova genealogia estètica, les imatges d'Alonso & Marful s'ofereixen a la intervenció d'altres dones artistes amb la finalitat de trencar la sacralitat auràtica de l'Autor i de l'obra tancada, per a compondre, entre d'altres, una suma d'actes provisionals de significació, una "autoria xarxa", una obra interminablement oberta, una malla d'obres i de referències creuades. Al contrari del que s'ha esdevingut a les històries oficials de l'art, de les quals les dones han estat tenaçment excloses, les veus de les artistes dialoguen, s'entrellacen i se succeeixen, citant-se entre si i construint un tapís de filiacions i autoreferents que van migrant de dona a dona, de registre expressiu en registre expressiu, i de subjectivitat en subjectivitat. L'autoritat es dissol en una dansa inacabable de provoca(c)ions.

"RE-ACTION" és un òctuple cadàver exquisit, una incessant partida de dominó que es va jugant en 8 pistes o derives simultànies. Cadascuna de les 8 derives que componen el projecte es desplega en una sèrie de re-ac(tua)cions plenament originals, una ginologia artística que ens convida a contemplar la cultura com un permanent exercici d'obertura, diàleg, comunicació, autoconsciència i llibertat.

Artistes:

Alonso & Marful Andi Arnovitz Oreet Ashery Dotty Attie Tania Bruguera/IMI Nancy Buchanan Petah Coyne A K Dolven Regina José Galindo Carmela García Kate Gilmore Veru Iché Joyce Kozloff/Emily Kiacz Riikka Kuoppala Salomé Lamas Eva Lootz Chantal Maillard Melanie Manchot Eva Marisaldi Teresa Matas Melissa Meyer Molimo (Chefa Alonso/Barbara Meyer/Cova Villegas) Tahmineh Monzavi Cirenaica Moreira Liliana Moro Beth Moysés Senga Nengudi Alix Pearlstein Marta Maria Pérez Bravo Elena del Rivero Larissa Sansour Lina Selander Susan Schwalb Mira Schor Erika Suderburg Ryoko Suzuki Salla Tykkä Sandra Vásquez de la Horra
Duration:

From September 13, 2016 to October 30, 2016

Days: Daily
Schedule: 12:00
Location: Palma

Date last modified: May 8, 2023