DGAVPP. CAC Palma. Eixos de treball - Casal Solleric
DGAVPP. CAC Palma. Eixos de treball
.
.
El CAC Palma té com a eixos:
A. El treball pel procomú
- Ha de ser un espai de cooperació, i per això es duen a terme activitats de dinamització cultural tals com taules rodones, activitats compartides com les Sessions Obertes de Creativitat o altres formats que tenguin com a objectiu el aglutinar als professionals de la creativitat.
- Ha de generar sinèrgies i que siguin la clau del projecte amb altres institucions que podran complementar el treball que es realitzi des del centre.
- Ha de relacionar-se amb el món acadèmic: la Universitat de les Illes Balears, l'Escola Superior d'Art Dramàtic, l'Escola Superior de Disseny de les Illes Balears o el Conservatori de Música.
- Ha de enfortir les relacions amb associacions de professionals de la cultura com l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural, l'Associació d'Artistes Visuals, l'Associació d'actors i actrius, Illescena. Associació d'Empreses d'Arts Escèniques, l'Associació de Cineastes, les Associacions de galeristes o associacions de crítics d'art, entre d'altres.
B. Les cessions d'espais i material
El CAC Palma compta amb els següents recursos:
- Sales per desenvolupar projectes.
- Un espai comú, on es situa un espai de bookcrossing, gelera,cafetera, microones... És un àrea comú però es pot utilitzar per realitzar reunions.
- Un espai tecnològic, on es situen 4 ordinadors MAC i 4 PC, un scanner A3 i un plotter de gran format. Tots els ordinadors tenen connexió a internet i es pot utilitzar per realitzar projectes digitals sempre que no hi hagi formació.
- Sales de creació: 4 sales cúbiques (tres d'elles amb sortida directa a l'exterior). Aquestes sales són les que es poden sol·licitar com a cessió d'espai. Dues per projectes de curta durada (d'un dia a quinze) i dues d'elles per projectes de llarga durada (de quinze dies a dos mesos, que és el període màxim de cessió).
- Sala teatre, on es situa el tòrcul, el taller de serigrafia i és d'us compartit amb les activitats corporals.
- Sala processos, és la sala següent a la recepció que és un espai polivalent i que per casos puntuals i que requereixin un espai d'aquestes característiques es pot utilitzar com un espai en cessió d'ús.
Aquests espais es cediran de manera gratuïta per a la realització de projectes artístics i creatius dins l'horari habitual del centre (de dilluns a divendres de 16 a 21h i dissabtes d'11 a 21h).
C. Programa de formació
La formació continuada és una de les parts importants del projecte del CAC Palma. Es duu a terme a través d'un programa de cursos, tallers i monogràfics que permetin millorar i descobrir alternatives a les seves eines habituals a través d'un seguit de propostes de cursos de tècniques específiques, cursos d'estratègies i activitats puntuals que pretenen ser el reforç necessari per a tots els professionals. Les premisses d'aquestes propostes seran la professionalitat, la contemporaneïtat, la creació de pensament i l'experimentació. També es contempla l'autoformació com a mètode de transmissió de coneixements entre els mateixos creatius.
Aquest pla de formació compta amb dues seccions:
- Formació continuada: cursos de tècniques específiques eminentment pràctics destinats al perfeccionament d'una disciplina concreta. Tindran una durada mínima de tres mesos, podent prorrogar-se durant tot l'any.
- Formació puntual: tallers dirigits a fer una aproximació a un aspecte concret, tant teòric com a pràctic que tinguin una durada mínima de 4 hores i màxima de 10.
D. Programes de residència i intercanvi
El Programa de Residència e Intercanvi d'Artistes consisteix en estades creatives dins l'àmbit de les arts plàstiques, el disseny i les noves tecnologies:
- Realització d'un mínim de 9 estades per part d'artistes de la Comunitat de les Illes Balears.
- Realització d'un mínim de 3 estades per part d'artistes procedents d'altres comunitats i/o països.
- Realització d'un mínim de 3 estades d'artistes de la Comunitat de les Illes Balears a altres centres de residència nacionals i/o internacionals.
Els requisits de participació a aquestes residències són:
- Presentació d'un projecte original indicant necessitats tècniques i de finançament.
- S'haurà de signar un document de cessió dels drets d'imatge de la obra i/o obres realitzades. Això serà adient també en cas de presentació del projecte a altres centres d'art.
- Presentació final del projecte realitzat al CAC Palma Espai d'Art.
En relació al programa de residències, es proposa la col·laboració amb una sèrie d'artistes i entitats amb experiència contrastada, trajectòria personal i coneixement sobre diferents espais d'intercanvi i d'acollida d'artistes. Tots ells ens han expressat el seu suport i l'interès en col·laborar i compartir el seu know how amb aquest projecte. La intenció que perseguim és assegurar que l'experiència de l'artista sigui el més enriquidora i exitosa possible. A la vegada, com no pot ser d'un altra manera, integram dins el funcionament del CAC a col·lectius d'artistes diferents, fent partícips a un major número de persones, ampliant així l'espectre del projecte.
Fecha última modificación: 2 de mayo de 2023