Publicador de continguts

Knut Eckstein Energy plans Light - Monsterdrink


Knut Eckstein

L'obra de Knut Eckstein suposa d'alguna manera un desenvolupament de l'estratègia del moviment pop i del grafit contemporani, ja que parteix de la simple operació d'apropiar-se d'elements visuals i objectuals que formen part del paisatge urbà per a dotar-los d'una nova personalitat simbòlica. Això no obstant, en lloc de reproduir-los exactament com feien aquells artistes de la dècada dels seixanta ¿Andy Warhol, Roy Lichtenstein¿ que es varen aixecar contra la profunditat expressiva de l'art de postguerra i es varen confabular per a privar de l'"aura" artística les seves obres, Knut Eckstein realitza més aviat una transformació irònica, ja que més que replicar imita l'objecte original.

El seu objectiu és situar-nos davant quelcom, una imatge, una llampada, que ens és familiar i alhora estrany, obligant-nos a desentranyar-ne el sentit i a veure amb nous ulls aquests estímuls banals que, per corrents, ens passen desapercebuts. Però com que res no és banal ni innocent en aquest mercat de desigs que és el món occidental, els logotips comercials formen una part essencial de la seva iconografia artística més personal.

Per a la seva instal·lació al pati del Casal Solleric, Knut Eckstein ha realitzat una fusió d'un conegut logotip comercial amb el que vindria a ser una "flama olímpica". Amb la seva aparença fràgil, gairebé "tercermundista", la construcció que s'alça al cor d'aquest centre d'art contemporani consta de pals de bambú i tubs de llum de leds similars als que s'usen a les decoracions nadalenques. Sense amagar la simplicitat d'una carcassa enllaçada d'un model rudimentari i sostingut mitjançant sacs d'arena, Eckstein sembla reflexionar sobre la lògica del consumisme. La curiosa harmonització dels elements naturals i els recursos més sofisticats tecnològics és, en el fons, una paradoxa que s'obre a qualsevol interpretació.

Knut Eckstein viu i treballa a Berlín. Des dels seus inicis el seu treball se centra en l'estudi dels paisatges urbans i en el que veim o que no volem veure de tot allò que ens envolta. El seu darrer gran projecte expositiu es va presentar al Singapur National Museum i al Goethe Institute de Singapur. També ha exposat a París, Hongria, Espanya, Alemanya, el Regne Unit i Islàndia. Entre les seves pròximes compareixences figuren les seves exposicions a la Stadpfarrkirche Münchenberg i a l'Essenheimer Kunstverein.

Duració:

Des del 18 de setembre de 2014fins el 6 de gener de 2015

Dies: Diàriament
Horari: 12:00
Localitat: Palma
Lloc de celebració:

Casal Solleric. Pati

Organitza:

Ajuntament de Palma
Fundació Banco Santander

Comissari: Gerhardt Braun Gallery

Data darrera modificació: 10 de gener de 2023