Publicador de continguts

Las Veces · Lucía Gorostegui


Imagen_/documents/39170/14879713/LasVeces_gral_Qmax+imagen+web.jpg/a9bc571c-1ac3-adce-844d-b23a73a65277?t=1719317783899

Fotografies i miralls reconfiguren la percepció de l'espai. El paper articula una reflexió sobre arxiu, veritat i memòria.

Lucía Gorostegui en el projecte Las Veces, comissariat per Cristina Moreno i Antoni Amaya, crea un dispositiu site-specific a l'antic aljub del Casal Solleric amb l’objectiu d’explorar qüestions relatives a la percepció i la memòria en el context de l'espai. Dins l’aljub s’hi despleguen elements que dialogant amb l’arquitectura inciten a la reflexió sobre la concepció i la percepció cultural de l’espai-temps. Las Veces entrellaça reminiscències del passat amb el present i ofereix una perspectiva singular sobre la interacció entre l'espectador, l'espai arquitectònic i l'expressió artística. 

Dia 19 de juliol Begoña Martínez complementa el projecte amb Las Voces, un diàleg obert sobre com les persones a l’espectre autista visualitzen el món. Aquest esdeveniment ressalta les similituds i les diferències entre les percepcions autistes i convencionals, i promou l'aprenentatge i l'empatia. Els diàlegs gravats i transformats en samples generen una experiència sonora dins l’aljub, reflecteixen la immersió sensorial i enrobusteixen la relació entre art, neurodiversitat i comunitat. Aquesta activitat és part d’una investigació de Gorostegui i Martínez, destinada a fomentar la reflexió sobre la diversitat en la percepció de la realitat.

El projecte Las veces va resultar guanyador de la COP Convocatòria Oberta de Projectes Artístics 2024, convocat per l’Ajuntament de Palma, a través de la Direcció General de Cultura i Arts Visuals.

 

Las Veces 
Lucía Gorostegui
Comissaris: Cristina Moreno i Antoni Amaya
De l’11 de juliol al 8 de setembre
Aljub – Casal Solleric

 

Las Voces
19 de juliol a les 19 h 
Activitat conduïda per Begoña Martínez, investigadora i gestora cultural i Marina Bril, sonorista. Amb la presència de l'artista Lucía Gorostegui, dels comissaris Cristina Moreno i Antoni Amaya,  i la participació de Laurum Sastre del col·lectiu Neurodiver Gent, Carme F.A i Cati Pons.  

Duració:

Des del 11 de juliol de 2024fins el 8 de setembre de 2024

Dies: Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
Localitat: Palma
Lloc de celebració:

Aljub / Casal Solleric

Preu: Gratuït

Galeria Multimèdia

Data darrera modificació: 12 de juliol de 2024