Publicador de continguts

Porta oberta. Robert Ferrer i Martorell


Imagen_/documents/39170/12119840/presentaci%C3%B3+porta+oberta.jpg/76b946ed-39a7-5048-bd7c-199c91d968df?t=1694170340024

Porta oberta. Robert Ferrer i Martorell

Fins 8/10/2024

Showcase - Casal Solleric

1, 2, 3... Acció! – Nit de l’Art 2023

Robert Ferrer és un artista que se caracteritza per fer lectures atrevides i seductores de l'espai llegides en clau instal·lativa. Això és precisament el que fa per aquesta proposta al ShowCase del Casal Solleric, centrada en la fragmentació de la matèria i que es relaciona amb altres projectes seus com la recent Límits variables per al Centro de Arte Caja Burgos o en les seves habituals exposicions a Espai Valverde de Madrid o Pep Llabrés Contemporani de Palma.

Porta oberta parteix d'una làmina compacta de metall daurat allotjat a la part frontal de la vitrina, d'on surten una sèrie d'elements del mateix material donant la sensació de ser un impulsador de matèria. El metall es trenca en una multitud de fragments suspesos a l'aire que orbiten independentment i que s’allunyen cercant la seva expansió cap a l'exterior. La funció d'aquestes varetes suspeses és aportar moviment al conjunt per donar suport a la idea de desintegració del mur, jugant amb la llum i la seva temperatura. En tenir cadascuna un moviment independent, modifiquen a cada instant la visió general dotant-la de ritme i de canvi constant. Aquestes varetes, com a trànsit de matèria que sorgeix des de la paret, creen un recorregut visual cap a l'exterior per produir la sensació de fugida. La vitrina serveix de contenidor de matèria, com si una gran caixa la retingués i, per moments, provoca la sensació que tots aquests elements podrien ocupar l’espai públic.

L'obra de Ferrer s'ha pogut veure a les galeries peruanes amb què treballa (Impakto o ICPNA), a fires com ARCO i Estampa (totes dues a Madrid), Untitled Miami i Art Lima, a la Galeria Lina Davidov de París i al Institut Cervantes de la mateixa ciutat. La seva obra està en col·leccions com Phillips Collection, Eduardo Hochschild, Agnes Rein, Col·lecció d'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana o la de l'Ajuntament de Palma.

 

Dies:
Localitat: Palma

Galeria Multimèdia

Data darrera modificació: 15 de setembre de 2023