Publicador de continguts

SOLLERIC D'ESTIU "CONCERTS DE MÚSICA DELICADA"


Solleric d'estiu Data: TOTS ELS DILLUNS. DE L'11 DE JULIOL AL 22 D'AGOST
Hora: 21 h
Lloc: CASAL SOLLERIC
Adreça: Entrada per carrer sant Gaietà
Preu: 12€ Anticipada / 15€ Taquilla
Més informació: 010 - 971 720 135

VENDA ANTICIPADA D'ENTRADES:
- Casal Solleric. Centre d'informació turística. De dilluns a divendres de 9 a 17 h
- Centre Maimó Ben Faraig d'interpretació dels calls jueus de Palma. Carrer de l'Almudaina, 9. De dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 h
A l'entrada del recinte 1 hora abans de començar l'espectacle
Aquest estiu, el Casal Solleric s'omplirà de música. Cada dilluns des de l'11 de juliol i fins el 22 d'agost el pati de l'espai municipal acollirà un concert de músiques diverses, des de clàssica fins a mediterrània, dins d'un nou cicle impulsat per l'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística. Amb "Solleric d'estiu", la regidoria vol obrir el centre a altres públics.

PROGRAMA SOLLERIC D'ESTIU


**********************************************
11/7/2016 ENSEMBLE TRAMUNTANA "Un passeig pel classicisme"

A l'estiu de 2014 neix l'Ensemble Tramuntana sota la direcció de Barry Sargent, amb la idea d'aprofitar el talent de músics de les Illes Balears. La serra de Tramuntana, patrimoni mundial, ha servit d'inspiració per al nom del conjunt. L'Ensemble Tramuntana varia de formació segons el repertori, que abasta del barroc al segle XX; des d'un quintet fins a una orquestra amb vent de 20 músics. A més de la seva tasca al festival d'estiu Nits Clàssiques de la Tramuntana a l'església de Deià, aquest conjunt segueix expandint les seves activitats oferint 5 o 6 nous programes a l'any.

PROGRAMA

Simfonia en la major, KV 201 W. A. Mozart (1756-1791)
Allegro moderato
Andante
Menuetto
Allegro con spirito

Simfonia G 506, "La Casa del Diavolo" Luigi Boccherini (1743-1805)
Andante sostenuto - Allegro assai
Andantino con molto
Andante sostenuto - Allegro con molto

Descans

Simfonia núm. 45 "Els adéus" Joseph Haydn (1732-1809)
Allegro assai
Adagio
Menuetto
Presto - Adagio

Director: Barry Sargent
Violins: Marta Jiménez, Mercè Escanellas, Mayumi Harada, Margalida Gual, Héctor Rodríguez, Yoji Sargent
Violes: Lourdes Pons, Beatrix Torres
Cel·los: Pau Cardona, Biel Fiol
Contrabaix: Pablo Moreno
Oboès: Bruno Lucas, Borja De Sananselmo
Trompes: Sergio Rosado, Antoni Moltó

***********************************************
18/7/2016 ENSEMBLE LUMIÈRE

L'Ensemble Lumière és un luxe per la varietat, l'exquisidesa instrumental i la qualitat dels integrants. Una nova formació de tretze músics, que neix amb força i entusiasme. Els seus integrants son músics de reconeguda trajectòria, tant en l'àmbit de la interpretació com en la docència.

El repertori que es presenta és una selecció d'obres de Miquel Àngel Aguiló miquelangelaguilo.com, creades expressament per al grup. El concert mostra un recorregut paisatgístic on diferents peces i ambients ens transporten a un món visual d'imatges suggeridores, delicats perfums, colors i emocions que flueixen en un discurs vibrant.

El grup presenta el seu primer treball, Blac, enregistrat a Sonoteque. El nom del grup, Ensemble Lumière, en clara al·lusió al món del cinema, ja ens situa davant unes músiques que ben bé podrien ser bandes sonores. De fet la distribució nacional i internacional d'aquest enregistrament pot fer que moltes de les peces del repertori acabin formant part de BSO de futures produccions cinematogràfiques. Una part del repertori de què gaudirem avui ja son fragments de bandes sonores de l'autor.

MÚSICS

Cati Roig, flauta (professora del Conservatori)
Joan Rodríguez, oboè (professor de la Banda Municipal de Palma)
Tomàs Picornell, clarinet (professor del Conservatori)
Ximo Morales, fagot (professor de la Banda Municipal de Palma)
Sonia Soto i Elena Armenteros, arpa (músic freelance i professora del Conservatori)
Pep Lluis García, percussió (freelance, membre de Wonderbras)
Carlota Coll, violí (estudiant de superior de Palma)
Lucia Barrero, violí (estudiant de superior de Palma)
Kepa Artetxe (freelance, Al Ayre Español...)
Biel Fiol, violoncel (freelance i professor)
Annia Endzelm, contrabaix (professora del Conservatori Superior)
Miquel Àngel Aguiló, composicions i direcció

********************************************
25/7/2016 CAP DE TURC Presentació del disc-llibre Llum de Llull

Cap de Turc és un grup de postfolk integrat pels músics Txema González, Jaume Reus, la poetessa Laia MaLo i el dibuixant Max. Amb el seu nou treball, el llibre-disc Llum de Llull, el grup referma la intenció d'establir un diàleg entre tres expressions artístiques diferents: la literatura, el dibuix i la música.
Aquesta proposta projecta un vincle entre passat i futur, lligant la tradició amb l'experimentació i tornant a la idea de Mallorca com a illa cosmopolita, d'interacció entre cultures i font d'inspiració; recupera l'interès per la figura de Ramon Llull en l'àmbit popular i destaca la part humana i el vessant poètic de la seva vida i obra, alhora que palesa la contemporaneïtat de la figura lul·liana.
A partir d'una selecció de textos de Ramon Llull (en forma de collage, pastitx, traducció lliure o adaptats a les formes mètriques pròpies de la cançó), Cap de Turc compon la música emprant instruments tradicionals de la Mediterrània i eines digitals, tot acompanyat amb il·lustracions realitzades en directe per Max; així l'espectador percebrà com la biografia (i la bibliografia) de Llull van creant-se en viu, en una experiència que el trasllada a les nits tribals d'avui, en algun indret entre la psicodèlia i la rave, entre Orient i Occident.

************************************************
1/8/2016 ENSEMBLE TRAMUNTANA "Del barroc al segle XX anglès"

A l'estiu de 2014 neix l'Ensemble Tramuntana sota la direcció de Barry Sargent, amb la idea d'aprofitar el talent de músics de les Illes Balears. La serra de Tramuntana, patrimoni mundial, ha servit d'inspiració per al nom del conjunt. L'Ensemble Tramuntana varia de formació segons el repertori, que abasta del barroc al segle XX; des d'un quintet fins a una orquestra amb vent de 20 músics. A més de la seva tasca al festival d'estiu Nits Clàssiques de la Tramuntana a l'església de Deià, aquest conjunt segueix expandint les seves activitats oferint 5 o 6 nous programes a l'any.

PROGRAMA

Don Quixotte (suite) G. Ph. Telemann (1681-1767)
Ouverture
Le Reveil de Quixotte
Son Attaque des Moulins à Vent
Les Soupirs amoureux après la Princesse Dulcinée
Sanche Panche berné
Le Galope de Rosinante
Celui d'Ane de Sanche
Le couché de Quixotte

In furore iustissimae irae (motet) A. Vivaldi (1678-1741)
Allegro
Recitativo-Largo
Allegro

Descans

St. Paul's (suite) Gustav Holst (1874-1934)
Vivace
Ostinato
Intermezzo
Finale - Allegro

Les Illuminations B. Britten (1913-1976)
Fanfare
Villes
Phrase
Antique
Royauté
Marine
Interlude
Being Beauteous
Parade
Départ

Director: Barry Sargent
Solista-soprano: Sheva Tehoval
Violins: Mercè Escanellas, Mayumi Harada, Margalida Gual, Leah Wolfe, Yoji Sargent
Violes: Albert Romero, Lourdes Pons
Cel·los: Biel Fiol, Pau Cardona
Contrabaix: Pablo Moreno

************************************************
8/8/2016 MARCEL CRANC "Cases de sucre"

Marcel Cranc és el projecte-banda del compositor mallorquí Miquel Vicens. Du editats cinc discs, en què predomina l'elegant facilitat que mostra mesclant harmònicament el folk, l'electrònica, les guitarres acústiques i el pop. Aquest 2016 torna a la càrrega amb una nova creació, un enregistrament que promet ser molt més elèctric i versàtil, i consolida així una brillant carrera molt treballada. A principi de setembre de 2016 publicarà dos nous treballs:

De comienzos en comienzos que no tienen fin, on continuarà amb
les seves acurades lletres en castellà, que ja ens va presentar amb Despertar, però musicalment des d'un punt de vista molt més alegre. Tot això acompanyat d'un sòlid directe que segur que respondrà a les expectatives.

Cases de sucre, disc en català, sorprèn per la riquesa d'arranjaments i instrumentació, una visió molt més acústica i senzilla en la seva carrera musical. Un reencontre amb el mercat discogràfic amb més força que mai, que MARCEL CRANC i tota la seva banda presentaran en directe.

El disc serà presentat per Marcel Cranc i tota la seva banda l'agost a Mallorca i, al setembre, al Mercat de Música Viva de Vic.

Discografia: Animal fràgil (2006) ¿ Ara (2008) ¿ Imagina (2010) ¿ U (2012) ¿
Despertar (setembre de 2013)

***************************************************
15/8/2016 AL-OUD TRIO, amb la col·laboració especial de la cantaora Damaris Sánchez

Aquesta és una jove proposta innovadora pel que fa a so i melodia. Li donen vida tres músics que han treballat plegats en diferents projectes. Avui compten amb la col·laboració especial de Damaris Sánchez, cantaora andalusa coneixedora dels ritmes i sons del nord d'Àfrica.
El recorregut musical d'aquests músics és tan extens com dispar; es reuneixen per a oferir un repertori de melodies des de la música andalusina, el flamenc, el jazz llatí i el folk mediterrani.
Per aquest viatge musical compten amb dos instruments que es podrien dir germans, la guitarra flamenca i el llaüt, que ofereixen un extra de vitalitat a algunes composicions amb la guitarra elèctrica i que provoquen un efecte més innovador i fresc... tot acompanyat de percussions tan coloristes i de profunda ressonància com la tinaja, el pandero o el caixó flamenc, instrument que fou afegit de la música tradicional afroperuana, duita per esclaus africans i introduïda segles més tard pel genial Paco de Lucía.

Jordi Tugores, llaüt i guitarra elèctrica
Manuel Carmona, guitarra flamenca
José Llorach, percussió
Damaris Sánchez, cantaora

************************************************
22/8/2016 ENSEMBLE TRAMUNTANA "La culminació del romanticisme"

A l'estiu de 2014 neix l'Ensemble Tramuntana sota la direcció de Barry Sargent, amb la idea d'aprofitar el talent de músics de les Illes Balears. La serra de Tramuntana, patrimoni mundial, ha servit d'inspiració per al nom del conjunt. L'Ensemble Tramuntana varia de formació segons el repertori, que abasta del barroc al segle XX; des d'un quintet fins a una orquestra amb vent de 20 músics. A més de la seva tasca al festival d'estiu Nits Clàssiques de la Tramuntana a l'església de Deià, aquest conjunt segueix expandint les seves activitats oferint 5 o 6 nous programes a l'any.

Barry Lee Sargent

Va néixer a Cincinnati (EUA), ciutat on va començar els seus estudis musicals amb Sigmund Effron. A l'edat de 15 anys va actuar com a solista amb l'Orquestra Simfònica de Cincinnati. Va seguir els seus estudis amb Andor Toth a l'Oberlin Conservatory.

Posteriorment va traslladar la seva residència a París per a ampliar els seus coneixements violinístics sota la direcció de Gerard Poulet. En aquesta mateixa ciutat va entrar en contacte amb el cel·lista Christophe Coin, el qual el va convidar a tocar a l'Ensemble Mosaique, i l'animà a investigar i interpretar amb instruments històrics.

De llavors ençà, ha estat concertino de conjunts barrocs prestigiosos a França com Les Arts Florissants, Les Talents Liriques, Seminari Musicale; a Holanda, amb el Bach Vereinigen; a Itàlia, amb Promo Musica; a Alemanya, amb Kölner Academie i Concerto Köln; a Espanya, amb Al Ayre Español, i primer violí per a Jordi Savall amb Hespèrion. Ha col·laborat també amb Frans Brüggen, Ton Koopman, Christopher Hogwood i Nikolaus Harnoncourt.

A Espanya, on actualment té la residència ha treballat com a concertino convidat amb el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, l'Orquestra Simfònica de Bilbao, l'Orquestra d'Extremadura, l'Orquestra Simfònica d'Euskadi i l'Orquestra Simfònica de Navarra. Com a director ha treballat amb l'Orquestra Ciutat de Granada, l'Orquestra Filharmònica de Gran Canària, l'Orquestra de Cambra de Granollers, Illa de Menorca i l'Orquestra de Cambra Terrassa 48. Ha estat director i fundador de l'Orquestra Barroca de Sevilla, la Camerata Sa Nostra, l'Orquestra Barroca de Mallorca. Ha dirigit La Jove de Catalunya, La Jove Barroca d'Andalusia. Actualment és director de l'Ensemble Tramuntana.

PROGRAMA

Sextet op.10 en re major E.W. Korngold (1897-1957)
Moderato - Allegro
Adagio
Intermezzo
Finale

Descans

Sextet op.70 "Souvenir de Florence" P.I. Tchaikovsky (1840-1893)
Allegro con spirito
Adagio cantabile e con moto
Allegretto moderato
Allegro vivaceViolins: Barry Sargent, Mayumi Harada
Violes: Albert Romero, José Bracero
Cel·los: Pau Cardona, Biel Fiol
Duració:

Des del 11 de juliol de 2016fins el 22 d’agost de 2016

Dies: Diàriament
Horari: de 09:00 a 12:00
Localitat: Palma
Lloc de celebració: Pati Casal Solleric
Preu: 12€ Anticipada / 15€ Taquilla

Data darrera modificació: 8 de maig de 2023