Publicador de continguts

Tomeu Ventayol. Retrospectiva


Imagen_/documents/39170/14879713/TOMEU+VENTAYOL.jpg/9fda75d6-86e3-2994-5919-270c83e80181?t=1710943379456

Format a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, Tomeu Ventayol (Alcúdia, Mallorca, 1945) irromp a l’escena artística illenca cap a finals dels vuitanta amb una obra depurada de qualsevol element referencial i impregnada d’uns trets que es mantindran al llarg de la seva trajectòria: austeritat formal i extrema simplicitat compositiva, d’una banda, i un interès pels elements sígnics, de l’altra, als quals s’afegirà ben aviat la passió per la tridimensionalitat, que el conduirà poc temps després a desenvolupar una intensa activitat escultòrica en paral·lel al seu experimentalisme pictòric, i que esdevé constant fins avui.

Ventayol beu de les fonts de l’abstracció geomètrica, de l’informalisme, de l’objet trouvé, de l’art povera... però també del conceptualisme, de l’expressionisme abstracte, del land art, de l’informalisme. I encara que en ocasions prengui com a punt de partida un rostre, una figura humana o un paisatge, sempre hi haurà un rigorós procés de sintetització que conclourà en unes formes essencials, contundents, on l’eficàcia del gest mínim emfatitza el seu potencial evocador.

 

Tomeu Ventayol. Retrospectiva
Planta baixa i Entresol / Casal Solleric
23 març - 26 maig 2024
Comissaris: Cati Vallespir i Joan Carles Gomis 

 

El pròxim dimarts 7 de maig a les 19 hores, dins el marc de l’exposició 𝑹𝒆𝒕𝒓𝒐𝒔𝒑𝒆𝒄𝒕𝒊𝒗𝒂 de Tomeu Ventayol, tindrà lloc una visita dialogada amb l'artista, Fernando Gómez de la Cuesta i els comissaris de la mostra: Cati Vallespir i Joan Carles Gomis.

🗓 Dimarts 7 de maig, a les 19 h.

📍 Casal Solleric

⚠️ Activitat gratuïta

L'activitat servirà com a finestra cap a l'univers creatiu de Ventayol, permetent als visitants explorar i submergir-se en la seva obra. A través d'aquesta oportunitat, es vol ressaltar la diversitat i profunditat de la seva producció artística, des de les seves primeres exploracions fins a les seves creacions més recents. La interacció entre les peces de Ventayol i l'espai del Casal Solleric estableix un diàleg entre l'art i l'arquitectura, potenciant la comprensió i apreciació de la seva obra en un context museístic.

 

Al voltant de l'exposició "Retrospectiva" de Tomeu Ventayol, tindrà lloc una taula rodona dijous dia 23 de maig a les 19 h.

"Casa de Canvis", conversa amb Francisco Jarauta, Esmeralda Gómez i Tomeu Ventayol conduïda per els comissaris de la mostra Cati Vallespir i Joan Carles Gomis, ✨ Cicle "Converses Pendents" al Casal Solleric.

Francisco Jarauta és un filòsof, editor, comissari d'exposicions i Catedràtic de Filosofia de la Universitat de Múrcia. En la seva carrera acadèmica ha estat professor convidat en universitats europees i americanes. Els seus treballs de recerca s'orienten especialment en el camp de la història de les idees, la filosofia de la cultura, l'estètica i teoria de l'art.

Esmeralda Gómez Galera es dedica a la recerca, la docència, el comissariat i la gestió de l'art contemporani. És doctora en Arts, Humanitats i Educació, amb formació en Belles arts i un màster en Pràctiques Artístiques i Visuals (UCLM)

🗓️ Dijous 23 de maig
🕜 a les 19 h
📌 Casal Solleric
🎟️ Entrada lliure amb cabuda limitada

Duració:

Des del 23 de març de 2024fins el 26 de maig de 2024

Dies: Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
Localitat: Palma
Lloc de celebració:

Planta baixa i Entresol / Casal Solleric

Preu: Gratuït

Galeria Multimèdia

Data darrera modificació: 17 de maig de 2024